top of page

Von der Leyen geeft corrupte Oekraïne groen licht voor toetreding tot EU


Behalve Oekraïne mag ook Moldavië beginnen met onderhandelingen over het lidmaatschap van de Europese Unie. Uiteindelijk moeten de 27 EU-leiders bepalen of de onderhandelingen daadwerkelijk zullen doorgaan. Er moet een unaniem besluit zijn voor een positief advies. Dat besluit valt naar verwachting op de Europese top van december.


Orban dreigt met uitspreken veto

Orban van Hongarije heeft overigens al aangegeven zijn vetorecht te gebruiken om de toetreding van Oekraïne tegen te houden.

Bron: https://nos.nl/artikel/2496966-hongarije-dreigt-met-veto-tegen-eu-perspectief-van-oekraine


En daar heeft Orban natuurlijk een uitstekend punt aangezien Oekraïne op geen enkel vlak voldoet aan de eisen van toetreding. Zo behoort het land nog altijd tot de Top3 van landen met de grootste corruptie wereldwijd.


Professor Russische politiek, Ria Laenen, deed onlangs op de Vlaamse TV een boekje open over de nog altijd enorme corruptie in Oekraïne.


Bekijk de tweet met de video hieronder

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief

Om te voorkomen dat we elkaar in de toekomst door de DSA wetgeving en daarmee samenhangende grotere censuur mogelijk minder of niet meer kunnen bereiken, kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief (zie footer van de website of onze opinie en blog pagina's, daarop staat een pop-up). Op die manier kunnen we elkaar bereiken in tijden van grotere censuur. Uiteraard blijven we wel actief op X (voorheen Twitter), GETTR, Facebook, Gab en sinds kort ook op Thruth Social.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page