top of page

Boeren werken mee aan hun eigen begrafenis


Voor de Eerste Kamer verkiezingen waren boeren maandenlang in opstand tegen de hoge regeldruk en vooral het stikstofdossier. Het ging zo ver dat de politie zelfs schoot op een 16-jarige boerenzoon, en iedereen herinnert zich de blokkades op snelwegen, de demonstraties in Den Haag en de massale 'omgedraaide vlaggen' als teken dat de boeren in nood waren.


En opeens was daar, ogenschijnlijk uit het niets, de Boer Burger Beweging (BBB) onder aanvoering van Caroline van der Plas. Overal in de weilanden, op bruggen en viaducten verdwenen de omgedraaide vlaggen en werden vervangen door de groene BBB spandoeken en werd de Boer Burger Beweging pardoes de grootste partij in de Eerste Kamer.


BBB is ondertussen natuurlijk allang ontmaskerd als een namaak-partij, een doorzichtig bedenksel van de 'snelle reclamejongens' van Bayer Monsanto.


Boer Burger Beweging steekt boeren een mes in de rug

Onlangs (1e week november 2023) stemde BBB 'tegen een motie' van FvD die ervoor moest zorgen dat er geen vergunningen van boeren kunnen worden ingetrokken vanwege stikstof. En in de provincie Noord-Brabant 'pleitte BBB er zelfs voor om boerenland op te offeren voor huizenbouw'. Groter kan het verraad niet zijn. En nu zou je denken dat boeren daar iets van hebben geleerd, maar niets is minder waar.


Hoop gevestigd op Pieter Omtzigt

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen hebben de boeren nu weer hun hoop gevestigd op Pieter Omtzigt en zijn NSC partij. Maar je hoeft alleen maar naar het stemgedrag van Omtzigt te kijken van de afgelopen 3 jaar en een kleuter kan dan constateren dat hij in 95% van alle gevallen altijd heeft meegestemd met het kabinet (VVD, CDA, D66 en CU).


En dus vóór het gevoerde stikstofbeleid, en dus vóór het onteigenen van boeren, en dus vóór nog meer regelgeving. Een goed voorbeeld daarvan is dat de overheid nu bepaald wanneer boeren hun aardappelen mogen oogsten…


Farmers Defence Force sluit zich aan bij BVNL

De Farmers Defence Force onder leiding van Mark van den Oever heeft zich aangesloten bij BVNL, de partij van Wybren van Haga. Maar van Haga is een afgeleide van FvD (zetelroof) en daardoor bij voorbaat niet de meest betrouwbare bondgenoot.


Alle politieke partijen voeren Agenda2030 beleid behalve FvD

In principe hebben de boeren maar één echte keuze op 22 november, en dat is een stem op Forum voor Democratie, aangezien dat toch echt de enige partij is die niet mee gaat in de leugen van de stikstofcrisis en een fundamenteel andere koers wil varen.


Je vraagt je af waarom boeren dat, na alles wat hun is aangedaan in de afgelopen 20 jaar, nu blijkbaar nog altijd niet kunnen of willen inzien.


Maar op de één of andere manier werken de meeste boeren blijkbaar toch liever mee aan hun eigen begrafenis.


Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief

Om te voorkomen dat we elkaar in de toekomst door de DSA wetgeving en daarmee samenhangende grotere censuur mogelijk minder of niet meer kunnen bereiken, kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief (zie footer van de website of onze opinie en blog pagina's, daarop staat een pop-up). Op die manier kunnen we elkaar bereiken in tijden van grotere censuur. Uiteraard blijven we wel actief op X (voorheen Twitter), GETTR, Facebook, Gab en sinds kort ook op Thruth Social.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page