top of page

Er is helemaal geen drinkwatertekort


Als we de MSM moeten geloven krijgen we binnenkort in Nederland te maken met een drinkwatertekort. Maar is dat wel zo?


Nederland is het land met het meeste drinkwater van de hele wereld

Al sinds de Hollandse Waterlinie (in 1672) kunnen Nederlanders het water en grondwater in het land minuscule regelen, met gemalen, pompen en sluizen. Dus als er anno 2024 zich ergens een watertekort of een teveel aan water zou voordoen, dan kunt u ervan uitgaan dat er opzet in het spel is!!


We weten al langere tijd, daar hebben wij ook al eerder over geschreven, dat overheden wereldwijd bezig zijn om vermeende klimaat verandering 'voelbaar' te maken. Dan wordt er dus of iets gecreëerd, of wordt een normaal verschijnsel opgeblazen en gebracht alsof dat veroorzaakt is door klimaat verandering (zoals vaak met bosbranden wordt gedaan, of met normale zomer temperaturen in Zuid-Europa).


Waar komt het drinkwater in Nederland vandaan

In Nederland wordt ongeveer 60% van het drinkwater geproduceerd uit grondwater en 40% uit oppervlaktewater (daaronder vallen rivieren zoals de Maas maar ook het IJsselmeer). De kwaliteit van het water uit deze bronnen is nog niet op orde, waardoor extra zuivering nodig is door de drinkwaterbedrijven. De bedrijven maken gebruik van zuiveringsstappen die zijn aangepast aan de waterbron.


Nederland heeft het meest geavanceerde watermanagement systeem ter wereld

Als er een teveel aan water is dan kan er 2 x per etmaal bij eb (365 dagen per jaar), altijd worden geloosd op zee (dat werkt met grote pompen die op meerdere plekken in ons land staan). Dit kan zelfs bij een zware aanlandige storm tijdens eb.


Als er een tekort aan zoetwater zou dreigen, dan kan er zeewater worden ingelaten vanaf de Waddenzee naar het IJsselmeer, en kan er zelfs vanuit het IJsselmeer water worden ingelaten in de Noord-Hollandse Duinen waar het via natuurlijke werking door het zand gefilterd wordt tot bruikbaar drinkwater. Dit is overigens al de standaard methode die wordt gebruik om drinkwater te genereren voor die regio, maar de inlaat kan dus indien nodig verhoogd worden.


Drinkwater uit zee

En al zouden de bovenstaand vermelde mogelijkheden nog niet volstaan, dan kan er zonder moeite drinkwater worden gewonnen uit de zee!! En met 71% van het aardoppervlak aan zeeën zal drinkwater dus überhaupt nooit een probleem zijn.De TU Delft zegt hierover: “De laatste jaren is het produceren van drinkwater uit zeewater een sterk opkomende ontwikkeling. In het Midden-Oosten is deze techniek op grote schaal in gebruik, doordat daar zoetwaterbronnen voor drinkwater schaars zijn en de energie (door de ruime beschikbaarheid van aardolie) ter plaatse relatief goedkoop is. Van de totale wereldproductie aan drinkwater wordt zo’n anderhalf procent uit zeewater en brak water gemaakt. In Nederland wordt er geen drinkwater uit zeewater gewonnen. De energie-intensieve ontzilting van zeewater kan hier niet concurreren met de gebruikelijke winning van drinkwater uit zoet oppervlakte- en grondwater.”


Thuis en onderweg water filteren

Ook wordt het door de komst van draagbare thuissystemen steeds makkelijker om vervuild water om te zetten naar schoon drinkwater. En die halen zelfs meer uit het water dan wat u thuis in Nederland uit de kraan krijgt. Denk dan aan: virussen, pathogene bacteriën, cysten en parasieten, schadelijke chemicaliën zoals herbiciden, pesticiden, organische oplosmiddelen en schoonmaakmiddelen. Ze reduceren bovendien nitraten, nitrieten en zware metalen zoals lood, kwik, aluminium en cadmium.


Travel Berkey is één van de bekendste leveranciers, zie link (niet gesponsord). https://www.berkeyexpert.nl/


Hiermee kan water uit een sloot, rivier of regenwater eenvoudig worden gebruikt als drinkwater. Zelfs stilstaand water kan worden gebruikt, al heeft stromend water altijd de voorkeur.


Datacenters

In april 2024 kondigde Google aan zijn alweer 4e data center te gaan openen in Groningen. Niemand van de klimaat activisten die zich er druk over lijkt te maken, en geen politicus die het überhaupt maar aankaart. Blijkbaar mogen deze datacenters grote hoeveelheden schoon drinkwater aan ons leidingnet onttrekken maar maken ze de consument ondertussen bang met een dreigend tekort en worden wij gemaand om zuinig aan te doen met water.


Comfortwater wordt duurder

Vitens opperde onlangs zelfs om extra te gaan berekenen voor het gebruik van "comfortwater" waarmee ze bijvoorbeeld het water bedoelen dat u gebruikt om het kikkerbadje te vullen voor uw kinderen. Allemaal pure geldklopperij en bangmakerij.


Schaarste wordt gecreëerd met als doel hoge prijzen en het onderdrukken van de mensheid, maar we trappen er niet meer in!!


Nieuwbouwwijken en bedrijven mogelijk niet aangesloten op het drinkwaternet

Dat is het angstbericht die alle MSM onlangs in koor kopte. Wat blijkt? Door klimaatmaatregels mogen waterbedrijven zoals Vitens geen grondwater oppompen in sommige delen van het land en waarschuwden daarom dat nieuwbouwwijken en bedrijven daardoor niet op het drinkwaternet kunnen worden aangesloten.


Maar met een tekort aan drinkwater heeft dat natuurlijk niets te maken. Half Nederland staat onder water na 7 maanden langdurige regen en de grond is meer dan verzadigd. De grondwaterstanden zijn eerder te hoog dan te laag, dus laat u niet bang maken!


Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief

Om te voorkomen dat we elkaar in de toekomst mogelijk minder of niet meer kunnen bereiken, kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief (zie footer van de website of onze opinie en blog pagina's, daarop staat een pop-up). Op die manier kunnen we elkaar bereiken in tijden van grotere censuur. Uiteraard blijven we wel actief op X (voorheen Twitter), Facebook, YouTube, GETTR, Gab en sinds kort ook op Thruth Social.


Donaties

Het aantal subscribers op onze nieuwsbrief groeit als kool, wat natuurlijk fantastisch is, maar het zorgt er mede voor dat we onze nieuwsbrief verzending moeten omzetten naar een ander (lees duurder) systeem. Ook willen we graag nog verder groeien en nog meer content maken in 2024, en daarvoor kunnen we je steun hard gebruiken.


Klik hier om ons te steunen en doneer!


Donaties worden gebruikt voor het dekken van vaste kosten zoals website, hosting, e-mail marketing systeem, de aanschaf van (actuele) stockfoto's en redactioneel werk.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page