top of page

Consumenten verlaten de grote Social Media platforms


De afgelopen jaren vindt er steeds meer censuur plaats. Dat begon natuurlijk al met het verbannen van toenmalig President Trump van Twitter. Ongekend dat een democratisch gekozen President van de Verenigde Staten (het machtigste land van de wereld) monddood werd gemaakt.


Sinds de start van de corona crisis heeft de censuur schrikbarende vormen aangenomen. Dat dit op de Main Stream Media kanalen gebeurde wisten velen al langer, maar juist in een ongekend bizarre tijd waarin overheden zichzelf veel macht toe eigenen willen mensen graag hun vrijheid van meningsuiting gebruiken en laten zien hoe zij over bepaalde zaken denken. Dat hoort ook zo in de democratie. Dat gebeurde natuurlijk juist op Social Media kanalen omdat de meeste mensen daar gebruik van maken en je meteen een potentieel groot bereik hebt om je boodschap voor het voetlicht te brengen (en te delen).


De macht van Big Tech

Maar juist door het feit dat wij zoveel gebruikmaken van de Big Tech platforms ligt er een enorme macht bij deze commerciële bedrijven. Deze macht werd dus openlijk voor het eerst 'misbruikt' door Trump te verbannen. Want of je het nu eens bent met iemand of niet, de vrijheid van meningsuiting moet wel gewaarborgd blijven, en een democratisch gekozen President monddood maken past niet in een democratie.


(Voor de duidelijkheid: Amerikaanse Big Tech bedrijven vallen onder Section 230 waardoor ze niet gezien worden als uitgevers. wat hun immuniteit geeft over de content die wordt geplaatst door anderen, maar tegelijkertijd mogen ze hier dan geen redactionele interventie op toepassen, m.a.w. dus ook niet censureren, behalve in geval van geweld etc.! Iedereen die daar meer over wil weten, zie Wikipedia)


Aan het begin van het corona tijdperk heeft Big Tech bewust en openlijk de kant gekozen van de overheden door louter hun narratief te verspreiden en al het andere/tegengeluid monddood te maken in de vorm van censuur (en daarmee Section 230 geschonden). Iedereen kent wel voorbeelden van censuur die is toegepast bij hunzelf of bij politici of anderen die zich uitspraken tegen het narratief. Inmiddels betreft de censuur allang niet meer alleen uitspraken over corona, maar ook over climate change en politiek!


Eind 2021 en begin 2022 kwam er een kentering

Het nieuws over de almaar verdergaande censuur is natuurlijk niet alleen beperkt gebleven tot degenen die gecensureerd werden, het is als een lopend vuurtje rond gegaan, wat heeft geresulteerd in een awakening eind 2021 en begin 2022. De grootste aanleiding was de verbanning van Twitter van Dr. Robert Malone, de uitvinder van de mRNA techniek die in de huidige vaccins wordt gebruikt. Joe Rogan nodigde Dr. Robert Malone vervolgens uit voor zijn podcast (waarmee hij een miljoenen publiek bereikt).


Malone noemde daarin het nieuwe social media platform GETTR en dat hij hierop een account had aangemaakt. Het interview van Rogan met Malone werd in de dagen erna overal in de ban gedaan en gecensureerd wat juist zorgde voor nog meer luisteraars en kijkers via alternatieve kanalen. Toen Joe Rogan na het interview door de MSM vervolgens werd weggezet als extreem rechts en alt-right complotdenker besloot ook Joe Rogan een account aan te maken op GETTR. Inmiddels is ook Tucker Carlson van Fox News er te vinden!


Dat resulteerde in de 7 dagen daarna in een toeloop van maar liefst 4 miljoen nieuwe GETTR leden. De grote en welbekende Social Media platforms verloren tegelijkertijd miljoenen leden omdat veel mensen de platforms en hun censuur beu zijn!


Realistisch Nieuws op GETTR

Natuurlijk is Realistisch Nieuws ook te vinden op GETTR, klik hier om ons daar ook te volgen! Ook wij kregen er de afgelopen week veel volgers bij!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page