top of page

De vier stadia van ideologische ondermijning


Voormalig KGB-agent Yuri Bezmenov legt in een interview in 1984 uit wat de vier stadia zijn van ideologische ondermijning, ook wel bekend als psychologische oorlogsvoering. De bedoeling hiervan is om de 'perceptie van de realiteit' onder de gehele bevolking te veranderen zodat mensen niet meer in staat zijn om een leugen van de waarheid te onderscheiden.


De vier stadia

  1. Demoralization (15-20 jaar)

  2. Destabilization (2-5 jaar)

  3. Crisis (kan binnen 6 weken)

  4. Normalization (oneindig)


De Corona tijd heeft het gelijk van Yuri aangetoond

Wat Yuri beschrijft is voor wakkere mensen inmiddels zéér herkenbaar. Sinds het begin van de corona pLandemie is het overduidelijk dat de ideologische ondermijning in het Westen in volle gang is en we zeker al 20-25 jaar onderweg zijn in de vier stadia die Yuri beschrijft. Vele mensen zijn natuurlijk na gigantische hersenspoeling door de MSM in de corona leugens getrapt en zijn daar met geen 10 paarden meer vanaf te brengen.


We bevinden ons nu in fase 3

Volgens kenners zoals Mattias Desmet, Professor en schrijver van het boek "De psychologie van totalitarisme", zitten we nu (2023) in fase 3, crisis na crisis. Het einddoel is marxisme!!


Bekijk hieronder een fragment uit het interview

(embed van het Rumble account van RAvries)


Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief

Om te voorkomen dat we elkaar in de toekomst mogelijk minder of niet meer kunnen bereiken, kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief (zie footer van de website of onze opinie en blog pagina's, daarop staat een pop-up). Op die manier kunnen we elkaar bereiken in tijden van grotere censuur. Uiteraard blijven we wel actief op X (voorheen Twitter), Facebook, GETTR en sinds kort ook op Thruth Social.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page