top of page

George Michael was behalve een fantastische zanger ook een zeer wakker persoon


George Michael die is overleden op 25 december 2016 was behalve een fantastische zanger/tekstschrijver ook een zeer wakker persoon die zichzelf eind jaren 90 steeds vaker politiek begon uit te spreken.


Media hetze

Jarenlang heeft de MSM een hetze gevoerd tegen George, over zijn platen, zijn clips, zijn weigering om met de MSM te praten, maar vooral over zijn mening over wat er in de wereld gebeurde, niet alleen jegens homo’s, maar vooral over de politieke spelletjes op het wereldtoneel.


Outside (1998)

Het nummer Outside gaat over de seks die George had met een politieagent in een openbaar toilet in de VS. George is door die politieagent bewust in de val gelokt, maar het kwaad was geschied en de hele mainstream media viel over hem heen als ware hyena’s.


Shoot the dog (2004)

Het nummer Shoot the Dog gaat over ex-president van de VS George W Bush en over ex-premier Tony Blair en hun rol in de Irak oorlog na 9/11.


Interview BBC World (9 juni 2008)

In het interview dat hij deed met Tim Sebastian bij BBC World verteld George Michael uitgebreid over deze twee nummers, noemt hij de New York Post (destijds van Rupert Murdoch) een fascistische krant en de oorlog in Irak onzinnig en gevaarlijk.


Bekijk het hele interview in 3 delen hieronder!!


Hard Talk Part 1/3

(Embed van YouTube kanaal GeorgeMichaelNL)


Hard Talk Part 2/3

(Embed van YouTube kanaal GeorgeMichaelNL)


Hard Talk Part 3/3

(Embed van YouTube kanaal GeorgeMichaelNL)

George Michael stierf onder vreemde omstandigheden

George stierf overigens onder verdachte omstandigheden. Als officiële doodsoorzaak is “een gedilateerde cardiomyopathie in combinatie met een myocarditis en een leververvetting” opgegeven. De plaatselijke politie liet weten dat ze het onderzoek naar Michaels dood daarmee als afgesloten beschouwde. George Michael werd echter pas op woensdag 29 maart 2017 begraven.


Duistere rol ex vriend

Zijn ex-vriend Fadi Fawaz werd na de dood van Michael gearresteerd onder verdenking van poging tot doodslag maar werd wegens gebrek aan bewijs weer vrijgelaten. Fawaz kraakte daarna jarenlang het huis van Michael (dat er verlaten bij lag) en claimde dat het van hem was. De familie van George heeft jarenlang vergeefs geprobeerd Fawaz te laten verwijderen. Dat lukte pas in 2020, 4 jaar na Michaels dood… Het huis van George werd door Fawaz behoorlijk beschadigd, ramen lagen eruit en deuren waren kapot geslagen, aldus buurtbewoners.


Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief

Om te voorkomen dat we elkaar in de toekomst mogelijk minder of niet meer kunnen bereiken, kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief (zie footer van de website of onze opinie en blog pagina's, daarop staat een pop-up). Op die manier kunnen we elkaar bereiken in tijden van grotere censuur. Uiteraard blijven we wel actief op X (voorheen Twitter), Facebook, YouTube, GETTR, Gab en sinds kort ook op Thruth Social.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page