top of page

MH17 De onderste steen


Op 17 juli 2014 crashte vlucht MH17 van Malaysia Airlines boven het oostelijk deel van Oekraïne. Daarbij kwamen alle 298 inzittenden om het leven waaronder 198 Nederlanders.


Na vier dagen wist het NRC Handelsblad het al zeker: De Russen zaten erachter... Zonder enig bewijs werd dit nieuws de wereld in geslingerd!


De eerste vraag

Hadden er wel vliegtuigen mogen vliegen? In onderstaande video (van RTL Nieuws) een overzicht van wat er al bekend was over het conflict en de gevaren in het luchtruim in de maanden voorafgaand aan de crash.

Waarom duurde de start van het onderzoek zo lang?

Wikipedia: Het onderzoek op de plaats van de ramp en het bergen van lichamen en persoonlijke bezittingen verliepen moeizaam. De brokstukken lagen verspreid over een groot gebied waar pro-Russische separatisten en het Oekraïense leger gewapende strijd leverden.


Maar iedereen herinnert zich nog de beelden van de crashsite waar in de eerste weken vele journalisten rondliepen, zogenaamd in levensgevaarlijk oorlogsgebied. Er ging zelfs een hele winter overheen met dikke sneeuwval alvorens er eens wat brokstukken geborgen zijn.


Iemand die iets had willen verdoezelen kreeg hiervoor alle tijd

Een ooggetuige meldt vlak na de MH17 crash: Het is verbazingwekkend hoe weinig mensen er op de crashsite zijn.


Zie onderstaande video (van CNN) met het geluidsfragment met daarin zijn getuigenis.

Nederlandse nabestaande reist zelf naar de crashsite

Een Nederlandse nabestaande van vlucht MH17 is binnen 3 maanden na de ramp op eigen houtje afgereisd naar het rampgebied in Oost-Oekraïne. Robby Oehlers wil zelf zoeken naar sporen van zijn nichtje Daisy Oehlers. De NOS was zelfs meegereisd met een heel camerateam om hiervan onderstaande video te maken. Nogmaals, zogenaamd allemaal in levensgevaarlijk oorlogsgebied.


De video toont aan hoeveel brokstukken en persoonlijke bezittingen er nog op de crashsite liggen waarnaar op dat moment nog altijd geen onderzoek is gedaan. Sterker nog, hij vindt zelfs de koffer van zijn nichtje (op beeld).

Alle radars uit

Precies op de dag van de crash was de belangrijkste radar volgens Oekraïne in onderhoud. Twee back-up radars zouden ‘uit’ hebben gestaan.


In onderstaande documentaire “MH17 call for justice” komen militairen aan het woord die melden dat alle drie de radars prima werkten. In de video komt ook Nederlands journalist Max van der Werff aan het woord die ook heel diep in het MH17 dossier is gedoken en heel veel op de crashsite is geweest en legio getuigen ter plekke heeft gesproken.


Het bevat ook een zeer opmerkelijk interview met de president van Malaysia die niet gelooft dat de Russen achter de aanslag zitten. Malaysia mocht als eigenaar van het vliegtuig MH17 de eerste 6 maanden niet aanwezig zijn bij de onderzoeken die zijn uitgevoerd door het Joint Investigation Team (JIT) wat natuurlijk hoogst opmerkelijk is.

Eric van de Beek (Schrijver boek MH17 – De Onderste Steen)

Hieronder twee Interviews met Eric van de Beek (schrijver van het boek MH17 – De Onderste Steen) over de vele slepende rechtszaken en de veroordeling van een Oekraïense man en twee Russische mannen. Niet voor het neerschieten van de MH17 of voor het daadwerkelijk drukken op de rode knop, maar voor het ‘transport’ van een bukraket.


(interview van Stan van Houcke bij Café Weltschmerz)


(Interview met Eric van de Beek bij Blue Tiger Studio)


(Interview met Eric van de Beek bij BLCBX TV)

MH17 False flag over Donbas

Hieronder nog een interessante video met veel Oekraïense ooggetuigen die stuk voor stuk iets anders verklaren dan wat wij in de MSM te horen hebben gekregen over de crash.

Bonanza Media

Yana Yerlashova en onderzoeksjournalist Max van der Werff bespreken de gelekte documenten over de MH17 crash.

Bellingcat

Toen journalisten Max van der Werff en Eric van de Beek het echte verhaal over de ramp met vlucht MH17 boven tafel probeerden te krijgen, werden ze op de korrel genomen door Bellingcat, een in Nederland geregistreerd ‘journalistiek onderzoekscollectief’.


De twee MH17-onderzoekers werden ervan beschuldigd te werken voor de Russische geheime dienst. Dit kon echter niet bewezen worden omdat het simpelweg niet waar is. Maar de smeercampagne tegen beide heren werd door de slaafse MSM wel overgenomen. Iets wat ook de bedoeling was, zo blijkt uit een Wob-stuk.


Nederlandse deepstate De zo geprezen onderzoeksorganisatie Bellingcat blijkt nauwe banden te hebben met de MI6 (geheime dienst), zo blijkt uit vrijgekomen Wob-documenten die Cees van den Bos naar boven heeft gehaald. De leugens, provocaties en psyopsen die via Bellingcat de wereld werden in geslingerd werden door de MSM klakkeloos overgenomen.


Eric van de Beek reageert: “Bellingcat die mij en MH17-medeonderzoeker Max van der Werff zwart heeft gemaakt, blijkt samen te werken met de NCTV!” De Nederlandse deepstate dus. De NCTV had het hit piece al gedeeld met ministeries voor publicatie.


Aids onderzoekers aan boord

Aan boord van het vliegtuig waren internationale Aids onderzoekers, waaronder leden van de Nederlandse academische gemeenschap, studenten en onderzoekers, die betrokken waren bij het onderzoek naar AIDS. Zij waren op weg naar een belangrijke conferentie waar de nieuwste inzichten zouden worden gedeeld en besproken.


Het Belgische nieuwskanaal Knack stelde na de crash in 2014 zelf openlijk de vraag: "Ging de genezing van Aids samen met de MH17 verloren?? Bekijk het artikel hieronder.


Boeken

Er zijn diverse boeken verschenen die het officiële verhaal rondom MH17 in twijfel trekken.


MH17 – De onderste steen (Eric van de Beek) https://ericvandebeek.nl/MH17.html


MH17 – De doofpotdeal (Joost Niemoller) https://www.bruna.nl/boeken/mh17-de-doofpotdeal-9789049024178


MH17 – Een valse vlag terreuraanslag (Lodewijk van Maaseik) https://www.bruna.nl/boeken/mh17-een-valse-vlag-terreuraanslag-9789083192505


Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief

Om te voorkomen dat we elkaar in de toekomst mogelijk minder of niet meer kunnen bereiken, kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief (zie footer van de website of onze opinie en blog pagina's, daarop staat een pop-up). Op die manier kunnen we elkaar bereiken in tijden van grotere censuur. Uiteraard blijven we wel actief op X (voorheen Twitter), GETTR en sinds kort ook op Thruth Social.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page