top of page

Gevaccineerden binnen enkele maanden in de minderheid


Gevaccineerden zullen als de boostergraad zo laag blijft binnen enkele maanden in de minderheid zijn in Nederland.

Europese regeling zorgt voor max. 9 mnd geldigheid van de laatste vaccinatie

Door een nieuwe Europese regeling is per 1 februari 2022 de laatst gezettte vaccinatie ook in Nederland nog maar maximaal 9 maanden geldig.


Slechts 58,8% boosterprikken gezet (t/m 31 januari 2022)

Er waren voor de start van de boosterprikken zo'n 12 miljoen mensen tweemaal gevaccineerd in Nederland (dat is gemeten over alle leeftijden, bron Our World in Data). Als we kijken naar het Corona Dashboard van de overheid zien we dat t/m 31 januari 2022 nu 58,8% van de tweemaal gevaccineerden ook een booster heeft genomen. Dat betekent dat 41,2% dit niet heeft gedaan. Die laatste groep betreft zo'n 5 miljoen mensen.


Mensen zonder booster verliezen hun groene vinkje

De nieuwe Europese regeling impliceert dat 540.000 tweemaal gevaccineerden zonder booster vanaf 4 februari 2022 hun groene vinkje zullen verliezen en vanaf dan gelden als ongevaccineerd, zo meldde vele MSM kanalen deze week!!

Boostergraad is laag

Als de boostergraad zo laag blijft, en daar ziet het wel naar uit want de boosterprikken zijn bijna in heel Europa en de VS compleet stilgevallen (gemiddeld 50% gezet), zullen in de komende maanden de overige 4,5 miljoen tweemaal gevaccineerden 'zonder booster' ook hun groene vinkje verliezen.


Ongevaccineerden vormen straks weer de 'meerderheid' in NL

Hiermee komen de volledig gevaccineerden (3 prikken) in de minderheid in NL aangezien dan nog maar 7 miljoen mensen volledig gevaccineerd zijn en de overige als ongevaccineerd zullen worden beschouwd. Of ze nu helemaal niet, 1 x of 2 x geprikt zijn. Dat betekent dat er dan totaal 10,5 miljoen "ongevaccineerden" zullen zijn in Nederland, een ruime meerderheid!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page