top of page

Ouderen tussen 75-85 leven slechts 2 wkn langer door beleid


Uit onderzoek van de ESB (Economische Statische Berichten) blijft dat ouderen van tussen de 75 en 85 jaar oud door de maatregelen slechts 2 weken langer leven.


Dat nieuws bracht econoom Barbara Baarsma onlangs naar buiten in het programma 'De Balie'. Ze noemt de geboekte winst in kwalitatieve levenstijd totaal uit verhouding tot de genomen draconische maatregelen.

Meer levensjaren verloren dan gewonnen

In dezelfde uitzending van De Balie zegt econoom Ira Helsloot:

"Tegenover de 2 weken winst in kwalitatieve levensduur in de leeftijdsgroep van 75 tot 85 jaar staat dat 50.000 kinderen maar liefst 7 jaar eerder zullen overlijden"!


Ja u leest het goed, 50.000 kinderen zullen 7 jaar eerder overlijden door de genomen corona maatregelen! Dat staat natuurlijk in geen enkele verhouding en ieder weldenkend mens zou nooit zo'n besluit hebben genomen, maar onze regering heeft het toch gedaan.


Door maatregelen vervalt ook normale gewonnen kwalitatieve levensduur

Het coronabeleid heeft er tevens voor gezorgd dat alle normale dingen die we de afgelopen jaren hebben gedaan om het kwalitatieve leven te verlengen, zoals hygiëne, betere gezondheidszorg, voedingsadvies, beweging, sport etc. afgelopen twee coronajaren allemaal niet hebben gedaan, met als gevolg dat er daardoor nog eens 5 weken aan kwalitatieve levenstijd per jaar verloren zijn gegaan! En dit geldt gemiddeld voor de gehele Nederlandse bevolking. Iedere Nederlander heeft dus door de genomen corona maatregelen gemiddeld 5 weken aan levensduur verloren.


De overheid heeft zich teveel door het RIVM en het OMT laten leiden

Zowel Barbara Baarsma als Ira Helsloot zijn het er beide over eens dat de overheid zich teveel heeft laten leiden door het RIVM en het OMT en vinden dat ze breder hadden moeten kijken naar bv. het effect van lockdowns. Ira Helsloot meldt nog dat het RIVM tijdens de eerste lockdowns heeft gezegd "wij zijn niet van de bij-effecten". M.a.w. met overig ontstaan leed op wat voor vlak dan ook, is geen rekening gehouden, zoals bv. uitgestelde zorg en geestelijke gesteldheid.


Coronabeleid in detail

Eerder schreven wij al een uitgebreid blog artikel over het "Gevoerde Coronabeleid'!

Uit dit beleid is na onderzoek al gebleken dat er 100.000 kwalitatieve levensjaren zijn gewonnen en er 520.000 verloren zijn gegaan! Ook de economische gevolgen beschrijven we in ons blog artikel.


Klik hier om het hele artikel te lezen!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page