top of page

Aanslagen en ernstige bedreigingen van rechtse politici in heel Europa


Als gevolg van enorme demonisering vanuit linkse hoek, worden er niet alleen in NL aanslagen op rechtse politici gepleegd (Baudet), ook in DLD zijn al 2 x aanslagen gepleegd op AfD politici en verleden week ook in Spanje.


Nederland

Thierry Baudet (FVD) werd deze week vlak voor de Tweede Kamer verkiezingen voor de tweede keer in korte tijd belaagd en op zijn hoofd geslagen. Eerst gebeurde dit in België door een Oekraïner die binnen 24 uur weer werd vrijgelaten. En deze week dus een aanslag in Groningen in een café waarbij een 15-jarige aanhanger van Antifa tot tweemaal toe met een bierflesje op Baudet insloeg.


Geert Wilders wordt natuurlijk al jarenlang bedreigd en zwaar bewaakt, en we hebben natuurlijk allemaal nog de tragische moord op Pim Fortuyn vers in onze gedachten. De parallel tussen wat er destijds met Fortuyn gebeurde vlak voor de verkiezingen en nu met Baudet is natuurlijk overduidelijk en komen uit dezelfde extreem linkse hoek.


Ook Wybren van Haga is al eens ontsnapt aan een moordaanslag

Een indringer stormde op klaarlichte dag het huis van Van Haga binnen, zijn gezin moest vluchten naar de keuken en ontsnapte ternauwernood aan een moordaanslag. De man kon worden overmeesterd door een aantal werklui die aan het klussen waren in het huis van Van Haga. De man werd de volgende dag weer vrijgelaten.


Meten met twee maten

Het is natuurlijk bizar dat deze aanslagplegers keer op keer binnen de kortste keren weer op vrije voeten zijn. De man die vreedzaam met een fakkel bij Sigrid Kaag voor de deur stond verdween 6 maanden achter slot en grendel. En de man die ooit een waxinelichtje gooide naar de gouden koets van de koning kreeg maar liefst 2 jaar gevangenisstraf en wordt tijdens Koningsdag altijd preventief opgepakt. Dat lijkt op meten met twee maten.


AIVD blijft maar wijzen op gevaar van extreemrechts

De AIVD blijft in Nederland maar wijzen op het zogenaamde gevaar van extreemrechts, maar de feiten wijzen keer op keer uit dat het gevaar toch altijd van (extreem) links komt, en niet alleen in ons land.


Duitsland

Onlangs was er ook een aanslag op een AfD politicus die op de intensive care belandde na een aanval met naald voorafgaand aan een toespraak. Het betrof AfD co-voorzitter Tino Chrupalla. In 2019 was er al een aanval op politicus Frank Magnitz die op straat in elkaar werd geslagen door drie mannen waarna de politicus in het ziekenhuis belandde en zich afvroeg of de bedreigingen van AfD politici wel serieus genomen werden door politie en inlichtingendiensten.


Ernstige bedreigingen Alternatieve für Deutschland

AfD lijststrekker Alice Weidel werd recentelijk zo ernstig bedreigd dat ze een campagnebijeenkomst in Möderath waar ze zou spreken verstek moest laten gaan. Ze moest op last van de politie met haar gezin haar tweede huis in Zwitserland verlaten en naar een veilige plaats worden overgebracht. Er zouden aanwijzingen zijn voor een aanslag op Weidel en haar gezin. Ze moest voorlopig in een safehouse ondergedoken blijven.


Spanje

De Spaanse politie heeft in Andalusië drie mensen aangehouden in verband met de moordpoging op rechtse ex-politicus Alejo Vidal-Quadras die op 9 november in zijn hoofd werd geschoten. Er zijn arrestaties verricht en er wordt zelfs gesproken van poging tot huurmoord. De 78-jarige Vidal-Quadras, de conservatieve ex-vicevoorzitter van het Europese Parlement en ex-voorzitter van de rechtse PP in Catalonië, overleefde de aanslag ternauwernood.


België

Tom van Grieken van Vlaams Belang werd een aantal maanden geleden ernstig bedreigd door een voetballer van Beerschot. De voetballer bood later zijn excuses aan. De demonisering van Filip de Winter door de MSM in België is natuurlijk ook al decennia aan de gang. Er is zelfs een 'cordon sanitaire' tegen zijn partij.


Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief

Om te voorkomen dat we elkaar in de toekomst mogelijk minder of niet meer kunnen bereiken, kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief (zie footer van de website of onze opinie en blog pagina's, daarop staat een pop-up). Op die manier kunnen we elkaar bereiken in tijden van grotere censuur. Uiteraard blijven we wel actief op X (voorheen Twitter), GETTR en sinds kort ook op Thruth Social.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page