top of page

Europese Commissie maakt zich geen enkele zorgen na winst PVV


Een dag na de verkiezingen in Nederland en de monsterwinst van de PPV laat de Europese Commissie al van zich horen. Ze gaan ervan uit dat Nederland gewoon lid blijft van de Europese Unie, ook nu de verkiezingen zijn gewonnen door de PVV, en ook ondanks dat de partij van Geert Wilders zich altijd heeft uitgesproken voor een Nexit.


Schrik na winst Meloni verdampte ook razendsnel

Een hoge EU-bron zegt: De schrik voor Wilders' Italiaanse geestverwant Georgia Meloni was verleden jaar ook groot, maar die verdampte al heel snel. Meloni matigde als Premier haar Euro sceptische opvattingen.


Dat blijkt natuurlijk ook uit het feit dat de immigratie naar Italië sinds Meloni’s aantreden alleen maar is toegenomen met op de koop toe een mislukte deal met Libië waarbij ook Rutte betrokken was.


Woordvoerder EU: we maken ons geen enkele zorgen

Een woordvoerder van de Europese Commissie zegt dan ook te blijven rekenen op sterke deelname van Nederland aan de EU. De Europese Commissie denkt niet dat de verkiezingen in Nederland "op enige wijze twijfel zaaien over het EU-lidmaatschap van Nederland of welk ander Europees land dan ook".


Nederland is een van de oprichters van de EU, zegt de woordvoerder, en daarmee een sterke lidstaat. Het zal er niet makkelijker op worden erkennen EU-bronnen, maar ze maken zich geen zorgen.


En als de Europese Commissie dit een dag na de verkiezingen naar buiten brengt, dan weet je eigenlijk al dat de verkiezingen volgens plan verlopen zijn, al is het overigens allerminst zeker of Wilders überhaupt in een kabinet terechtkomt.


Onze voorspelling:

PVV wordt buitenspel gezet of onderhandelingen lopen stuk.


Vervolgens komen PVDA/GroenLinks, VVD, NSC en D66 samen in een meerderheidskabinet met 79 zetels, is Timmermans de nieuwe Premier en gaat de uitrol van Agenda21 en Agenda2030 gewoon verder!!!


Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief

Om te voorkomen dat we elkaar in de toekomst mogelijk minder of niet meer kunnen bereiken, kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief (zie footer van de website of onze opinie en blog pagina's, daarop staat een pop-up). Op die manier kunnen we elkaar bereiken in tijden van grotere censuur. Uiteraard blijven we wel actief op X (voorheen Twitter), GETTR en sinds kort ook op Thruth Social.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page