top of page

Central Bank Digital Currency (CBDC) komt eraan


De Central Bank Digital Currency (CBDC) komt eraan, In combinatie met een Digital ID, het CO2 budget en een Vaccinatiepaspoort leven we straks allemaal in een digitale gevangenis.


Central Bank Digital Currency

De CBDC zal in tegenstelling tot het geld dat we kennen worden uitgebracht door de Centrale Banken. Nu gebeurt dit door commerciële banken. De CBDC heeft de mogelijkheid tot programmeerbaarheid. Overheden en ook de EU zeggen natuurlijk allemaal dat ze dit niet gaan doen, maar de mogelijkheid is er wel. Programmeerbaar wil zeggen dat men vooraf kan bepalen waar je je eigen geld aan mag uitgeven.


Stel je wilt diesel gaan tanken, maar dat heb je deze week al een keer gedaan, dan kan die betaling worden geweigerd omdat je die week al teveel CO2 hebt uitgestoten.


Bekijk onderstaande video's

Mensen die nog niets weten van de Central Bank Digital Currency raden we aan om onderstaande video's te bekijken.


De eerste is een interview dat Holland Gold had met Menno Broos van De Nederlandse Bank (DNB) waarin uitvoerig wordt ingegaan op wat de CBDC nu is, waarom deze wordt ingevoerd, en voor welk probleem het nu eigenlijk een oplossing is. Ook wordt Menno de vraag gesteld of de CBDC wel of niet programmeerbaar is, of cash geld verdwijnt en of commerciële banken wel of niet blijven bestaan.


Bekijk de video van Holland Gold hieronder


De CBDC is wel degelijk programmeerbaar

De tweede video die we je kunnen aanbevelen is er één die ook al in onze videoplayer stond. Het is een podcast van financieel expert Arno Wellens samen met econome Jelene Posthuma die uitgebreid het interview van Holland Gold en Menno Broos analyseren en daaruit de conclusie trekken dat de CBDC wel degelijk programmeerbaar is.


CBDC de weg naar totale digitale slavernij

Bekijk ook onderstaande video met dank aan Wide-Awake-Media die deze video heeft gemaakt en gratis ter beschikking heeft gesteld om deze te delen op andere (nieuwe) media kanalen. Kijk voor meer info op: https://www. wide-awake-media.com

Interview met Gijs Boudewijn, directeur Betaalvereniging Nederland

De betaalvereniging Nederland zorgt voor efficiënt, betrouwbaar en toegankelijk betalingsverkeer.


Holland Gold bespreekt oa. met Boudewijn: Is de komst het nieuwe Europese betalingssysteem "Wero" (dat voortkomt uit het Nederlandse iDeal dat al sinds 2005 wordt gebruikt in Nederland voor online betalingen) al niet toereikend, en de CBDC daarmee niet overbodig geworden?


Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief

Om te voorkomen dat we elkaar in de toekomst mogelijk minder of niet meer kunnen bereiken, kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief (zie footer van de website of onze opinie en blog pagina's, daarop staat een pop-up). Op die manier kunnen we elkaar bereiken in tijden van grotere censuur. Uiteraard blijven we wel actief op X (voorheen Twitter), GETTR en sinds kort ook op Thruth Social.


Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page