top of page

Inflatie werd veroorzaakt door het drukken van geld


Voormalig baas van de Centrale Bank geeft toe dat de post-Covid-inflatie werd veroorzaakt door het drukken van geld.


Voormalig gouverneur Centrale Bank bij de BBC

Tijdens een zeldzaam moment van de waarheid, in een uitzending van de BBC, geeft voormalig gouverneur van de Bank of England – de eerste centrale bank ter wereld – Mervyn King, toe dat de stijgende inflatie en kosten van levensonderhoud wereldwijd na Covid-19 een voorspelbaar resultaat waren van het drukken van geld door centrale banken.


“Tijdens Covid, toen de economie feitelijk kromp als gevolg van de lockdown, besloten de centrale banken dat het een goed moment was om veel geld te drukken. Dat was een fout. Dat leidde tot inflatie. We hadden te veel geld en jaagden op te weinig goederen, en het resultaat was inflatie. Dat was voorspelbaar. Het was voorspeld en het gebeurde.”


Christine Lagarde heeft altijd ontkent

Christine Lagarde hoofd van de Europese Centrale Bank (ECB) heeft altijd ontkent dat het drukken van geld de inflatie heeft aangewakkerd. Ze deed het af met "het is ons overkomen"!!


Bekijk hieronder het fragment uit het interview van de BBC

(embed van het Rumble account van WideAwakeMedia)


Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief

Om te voorkomen dat we elkaar in de toekomst mogelijk minder of niet meer kunnen bereiken, kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief (zie footer van de website of onze opinie en blog pagina's, daarop staat een pop-up). Op die manier kunnen we elkaar bereiken in tijden van grotere censuur. Uiteraard blijven we wel actief op X (voorheen Twitter), Facebook, YouTube, GETTR, Gab en sinds kort ook op Thruth Social.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page