top of page

Zwarte dag voor de democratie in Nederland


Terwijl driekwart van Nederland denkt dat de corona crisis voorbij is schaft de eerste kamer de democratie af in Nederland!


Op 22 februari 2022 vond een stemming plaats in de Eerste Kamer over het blijvend plaatsen van Covid op de A-lijst en het verlengen van de spoedwet.


Meerderheid Eerste Kamer wil Covid op de A-Lijst houden Tijdens een stemming is gebleken dat de meerderheid van de Eerste Kamer er voor is om Covid op de A-lijst te houden. Dat terwijl de pandemie op zijn retour is, vele maatregelen worden afgeschaft en driekwart van Nederland weer denkt te zijn teruggekeerd naar 'normaal'.


Ook de spoedwet wordt verlengd Ook stemde een meerderheid van de Eerste Kamer voor het wederom verlengen van de spoedwet. Hierdoor kan het kabinet dus op ieder gewenst moment weer de meest draconische maatregelen opleggen en blijven alle middelen die bij zo'n spoedwet horen dus "in de ijskast". Zoals de gevreesde QR-Code, de mondkapjesplicht, 1,5 meter regel etc.


Stemmingsuitslag

Voor: 48 stemmen (D66, CDA, VVD, GroenLinks, ChristenUnie, PvdA, PvdD, SP en OSF).

Tegen: 19 stemmen (Fractie-Nannninga, Fractie-Otten, PVV, 50PLUS, SGP en FVD).


Permanente corona wet Ook werd er in de Eerste Kamer gepleit voor het maken van een "permanente corona wet"!! Waarmee op ieder willekeurig moment de grondrechten van burgers weer kunnen worden ingeperkt.


We zijn dus niet af van maatregelen en de nu verworven vrijheden zijn dus wederom slechts tijdelijk!


Nu begrijpt u waarschijnlijk waarom we zijn afgeleid met oorlog in Oekraïne...

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page