top of page

Minister Dilan Yesilgoz van de VVD ontkent in Flair leed van WO2 in Nederland


Minister Dilan Yesilgoz van de VVD ontkent in een interview in Flair het leed van WO2 in Nederland.


Ze zegt letterlijk (citaat): ''In Nederland zijn we al generaties lang gewend aan vrede, we kennen in ons land geen oorlog, onderdrukking of vervolging. Dat is heel mooi, maar daardoor ben je er misschien niet altijd alert op dat er krachten zijn die onze vrijheid bedreigen.''


Generaties lang vrede en we kennen geen oorlog?

Nederland is in de afgelopen 109 jaar twee maal betrokken geweest bij een Wereldoorlog. In WO1 was Nederland weliswaar neutraal, maar de grote crisis kwam daar wel vlak achteraan met enorme armoede ten gevolg.


Verder kennen alle mensen van 50 jaar en ouder natuurlijk de verhalen van hun ouders en grootouders en zijn daardoor bijzonder goed op de hoogte van de enorme ellende en vooral ook psychische schade die WO2 heeft voortgebracht. In Rotterdam vielen letterlijk bommen op de daken, in het hele land werden Joden afgevoerd en was er een enorme hongersnood in de hongerwinter, maar deze minister van Turkse komaf lijkt dit allemaal niet te (willen) weten.


Schandalige geschiedvervalsing en ontkenning

Het is werkelijk een grof schandaal dat dit wordt gezegd door een politicus in Nederland, geschiedvervalsing en ontkenning waar je bij staat!!


We kennen geen vervolging?

Uit geen enkel ander land zijn zoveel Joden afgevoerd naar concentratiekampen dan vanuit Nederland. Vele van onze ouders hebben Joden doodgeschoten zien worden op de straten.


We kennen geen onderdrukking?

Vele Nederlandse mannen werden tijdens WO2 tewerk gesteld in Duitsland, veelal in wapenfabrieken. Heel veel mensen van 50 jaar en ouder in Nederland kennen dit leed van hun opa's dat ze altijd waardig hebben gedragen en waar meestal niet over gesproken werd omdat het heel pijnlijk was. Vele opa's zijn ook nooit meer thuisgekomen.


Bekijk de tweet van Dilan Yesilgoz hieronder


Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief

Om te voorkomen dat we elkaar in de toekomst door de DSA wetgeving en daarmee samenhangende grotere censuur mogelijk minder of niet meer kunnen bereiken, kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief (zie footer van de website of onze opinie en blog pagina's, daarop staat een pop-up). Op die manier kunnen we elkaar bereiken in tijden van grotere censuur. Uiteraard blijven we wel actief op X (voorheen Twitter), GETTR, Facebook, Gab en sinds kort ook op Thruth Social.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page