top of page

Ongevaccineerde Duitse Parlementsleden mogen plenaire zaal niet meer betreden


Duitse ongevaccineerde Parlementsleden mogen met ingang van woensdag 12 januari 2022 de plenaire zaal niet meer betreden!


Terwijl de door bondskanselier Olaf Scholz (SPD) voorgestelde verplichte vaccinatie weer opschuift (omdat het juridisch nog niet mogelijk is om een landelijke vaccinatie verplichting in te stellen) mogen na woensdag 12 januari 2022 alleen Parlementsleden die drie keer zijn gevaccineerd of die twee keer zijn gevaccineerd èn getest, de plenaire zaal betreden.


Twee maal gevaccineerden moeten ook getest zijn

Twee maal gevaccineerden mogen alleen nog naar binnen als ze behalve hun vaccinatiestatus ook een negatieve coronatest kunnen voorleggen.


Alleen drie maal gevaccineerden zonder restricties naar binnen

Alleen drie maal gevaccineerden (dus mèt een boosterprik) zijn vrijgesteld van de testplicht en mogen als enige groep zonder restricties de plenaire zaal betreden.


Dit komt erop neer dat er in de Duitse plenaire zaal 2G-plus geldt. Zoals ook geldt in de meeste restaurants en bars in het hele land. Niet-gevaccineerde parlementsleden kunnen dus niet meer spreken omdat ze de plenaire zaal niet meer mogen betreden, zelfs niet als ze negatief hebben getest.


Mensen die niet zijn ingeënt of hersteld, kunnen vanaf de tribune wel deelnemen aan plenaire en commissievergaderingen schreef Lorenz Müller, directeur van de Bondsdag, in een e-mail aan alle parlementsleden. Ongevaccineerden hebben ook spreekrecht vanaf de tribunes - daar staan microfoons opgesteld.


Afschaffen van de democratie

Met het verbieden van ongevaccineerde Parlementsleden in de plenaire zaal wordt de democratie in Duitsland gewoon afgeschaft. Dit is ontoelaatbaar en doet terugdenken aan 80 jaar geleden!!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page