top of page

Scholieren stemmen massaal PVV en FVD


Als het aan scholieren ligt worden PVV en FVD de grootste partijen in ons land, zo blijkt uit een stemming onder 143.991 jongeren uitgevoerd door ProDemos.


De uitslag

De PVV kreeg 15,9% van de stemmen en Forum voor Democratie 13,3%. Omgerekend naar zetels zou de PVV 25 zetels behalen en FvD 21 zetels.De scholierenverkiezingen zijn bedoeld om jongeren alvast te laten wennen aan het stemmen en het doel is om ze te stimuleren om daadwerkelijk te gaan stemmen zodra ze de stemgerechtigde leeftijd bereiken.


Bekijk hieronder ook een video van BLCKBX over de scholierenverkiezingen


Linkse partijen willen stemgerechtigde leeftijd verlagen naar 16 jaar

Linkse partijen roepen al jaren op tot het verlagen van de stemgerechtigde leeftijd naar 16 jaar in de hoop dat veel jongeren links zullen stemmen. Of ze dit na deze uitslag nog steeds graag willen valt te betwijfelen!


Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief

Om te voorkomen dat we elkaar in de toekomst mogelijk minder of niet meer kunnen bereiken, kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief (zie footer van de website of onze opinie en blog pagina's, daarop staat een pop-up). Op die manier kunnen we elkaar bereiken in tijden van grotere censuur. Uiteraard blijven we wel actief op X (voorheen Twitter), GETTR en sinds kort ook op Thruth Social.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page