top of page

Hierom kunnen we de klimaatagenda nooit serieus nemen


Klimaat activisten meten met twee maten! Het lijkt bij klimaatactivisten soms net alsof in hun hoofden sommige dingen wel slecht zijn voor het klimaat, en andere weer niet.


Huisafval import uit Italië

Zoals iedereen inmiddels wel weet importeert Nederland wekelijks wagonladingen huisafval uit Italië dat in Amsterdam wordt verbrand en wat hier naartoe wordt vervoerd in vervuilende dieseltreinen.


Geen klimaat activist te zien bij de afvalverwerker

Het rare is dat dit nu al maanden plaats vindt en week in week uit doorgaat. Tegelijkertijd maken de klimaat activisten zich druk maken om van alles, zoals de fossiele subsidies en het klimaat, maar een demonstratie voor de deur van deze afvalverwerker is er nog niet geweest, en dat is op zijn minst vreemd te noemen.


Het afval dat in Amsterdam wordt verbrand, de grootste stad van Nederland met de meeste inwoners en waar heel veel kinderen wonen, wordt immers door alle bewoners dagelijks ingeademd. Business Insider meldt dat Nederland behoorlijk meer CO2 uitstoot door de verbranding van dit afval.


Afsluiting Weesperstraat Amsterdam

De Weesperstraat in het centrum van Amsterdam werd, bij wijze van proef, 6 weken lang door het Groenlinkse gemeentebestuur afgesloten voor verkeer, zogenaamd om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren, terwijl slechts enkele kilometers verderop de grootst mogelijke troep de lucht in wordt geblazen door het verbranden van geïmporteerd huisafval.


Koken op gas zou slecht zijn en zorgen voor meer astma bij kinderen

Ook krijgen we tegenwoordig om de zoveel maanden weer een propaganda bombardement in de MSM te zien over dat koken op een gasfornuis slecht zou zijn voor onze longen, wat natuurlijk ook niet te rijmen valt met de mega hoeveelheden huisafval die hier onze lucht worden ingepompt.


Gas is één van de schoonste vormen van energie, wordt al jaren gebruikt, vooral in Nederland. En laten wij nu ook bijna de hoogste levensverwachting hebben ter wereld.


Biomassa centrales

En dan hebben we het nog niet gehad over de enorme vervuiling die de biomassa centrales allemaal teweegbrengen. Hierover schreven wij eerder al een zéér uitgebreid opinie artikel.


Lees het hele artikel hier.


13.000 bomen gekapt en geen activist te zien

In Schoorl werd onlangs groen licht gegeven voor het kappen van 13.000 bomen. 13.000, laat dat even bezinken. Het vreemde is dat juist klimaat activisten hier een voorstander van zijn omdat ze, naar eigen zeggen, hiermee de duinen weer ruimte geven voor zandverstuivingen. Het ‘wensnatuur’ denken kent geen grenzen in dit land.


Vermeende zeespiegelstijging

Ten slotte hebben we natuurlijk nog de klimaatactivisten die roepen dat Utrecht over enkele jaren aan zee zal liggen door vermeende zeespiegelstijging. De feiten zijn echter dat de zeespiegel voor de Nederlandse kust in de afgelopen 100 jaar met slechts 18 mm is gestegen en dat er geen enkele versnelling in dit patroon is te zien. Ook alle waterwerken experts zeggen dat met 3 meter stijging van onze dijken we tot in lengte van dagen veilig zullen zijn. Dit is immers iets dat we ook al eeuwen doen, ons beschermen tegen het water.


Gecreëerde droogte en waterproblemen

Onlangs schreven wij een zéér goed gelezen nieuwsartikel over de 665 stuwdammen die in opdracht van de EU zijn verwijderd in heel Europa in de afgelopen 3 jaar. Dit zorgt op veel plekken voor droogte en drinkwatertekorten. Geen klimaat activist over gehoord, u??


Lees het hele artikel hier.


Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief

Om te voorkomen dat we elkaar in de toekomst door de DSA wetgeving en daarmee samenhangende grotere censuur mogelijk minder of niet meer kunnen bereiken, kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief (zie footer van de website of onze opinie en blog pagina's, daarop staat een pop-up). Op die manier kunnen we elkaar bereiken in tijden van grotere censuur. Uiteraard blijven we wel actief op X (voorheen Twitter), GETTR, Facebook, Gab en sinds kort ook op Thruth Social.


bottom of page