top of page

1.000 meldingen van vaccinatiebijwerkingen per dag


Overheden hebben ons de afgelopen 12 maanden overspoelt met propaganda dat vaccins “veilig en effectief” zouden zijn. Maar we zien wereldwijd dat de corona vaccinaties in 12 maanden meer bijwerkingen en vaccinatiedoden hebben opgeleverd dan alle vaccins van de afgelopen 20 jaar bij elkaar. Dat is alarmerend, maar lang is dit onder het tapijt geschoven.


Lareb bracht bijwerkingen nieuws naar buiten Lareb is de overheidsinstantie die de vaccinatiebijwerkingen en doden in Nederland bijhoudt. Eindelijk bracht het Lareb deze week (12 januari 2022) een bericht naar buiten wat onze eigen bevinden hierover bevestigde, namelijk dat het ook in Nederland flink mis is wat betreft bijwerkingen van de corona vaccins (en boosterprikken)!


Het bijwerkingencentrum Lareb ontvangt momenteel namelijk zo'n duizend meldingen per dag van mensen die een reactie krijgen na de boosterprik. En dat zijn alleen de bijwerkingen die actief door mensen zelf bij het Lareb worden aangemeld. Als iemand een bijwerking heeft en dit niet meld, is dit uiteraard niet in deze cijfers opgenomen. Het daadwerkelijke aantal bijwerkingen ligt dus nog veel hoger!


Pieken bijwerkingen tot wel 2.500 per dag Op sommige dagen is de piek met meldingen trouwens nog hoger, tot wel 2.500 per dag. Dat zijn er meer dan vorig jaar op het hoogtepunt van de vaccinatiecampagne zegt Agnes Kant, directrice van Lareb.


Opgezwollen lymfeklieren Het meest opmerkelijke is het aantal mensen dat melding maakt van “opgezwollen lymfeklieren”, aldus Kant. Het bijwerkingencentrum doet hier onderzoek naar. Lareb bestudeert alle meldingen van bijwerkingen die binnenkomen na een coronavaccinatie.


Bij een prik met Moderna staat opgezette lymfeklieren al tussen de meest gemelde bijwerkingen. Bij Pfizer/BioNTech is dat vooralsnog niet het geval. Wel werd bijvoorbeeld spierpijn of zwelling op de prikplek al als een veelvoorkomende bijwerking genoemd.


EMA waarschuwt voor beschadiging immuunsysteem

Herhaalde boosters kunnen het immuunsysteem "overbelasten", zo waarschuwt het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA). Het agentschap is daarom sceptisch over het herhaaldelijk toedienen van boosterprikken om de drie, vier of zes maanden.


Ook meld het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) dat een zeldzame ontsteking in de ruggegraat een mogelijke bijwerking van de coronavaccins van AstraZeneca en Janssen is. Deze neurologische aandoening kan onder meer slapheid in armen of benen veroorzaken, tintelingen, gevoelloosheid, pijn en problemen met de blaas en de darmen. Mensen die één van deze vaccins hebben gekregen en die deze symptomen hebben, moeten direct medische hulp zoeken. Ook zorgverleners moeten alert zijn op signalen en symptomen van myelitis transversa, schrijft de EMA.


Boosterprikken geen houdbare strategie zegt WHO

De World Health Organization waarschuwde deze week dat het oneindig zetten van boosterprikken geen juiste en houdbare strategie is. Ook zouden de huidige vaccins onvoldoende bescherming bieden tegen de Omicron variant.


Realistisch Nieuws aanvullende artikelen Wil je meer weten over de boosterprikken en hoeveel er daarvan tot nu zijn gezet, lees dan ons artikel over “Boosterprikken”.


Meer informatie over "vaccinatieschade & oversterfte" lees je hier.


Alles over de daadwerkelijk hoogte van de "vaccinatiegraad" lees je hier.

Comments


bottom of page